Waarom kiezen voor het gouden uur?

OK, eigenlijk hoeft ik hier geen blog over te schrijven want je kunt hier niet over discussiëren. Het gouden uur is GE-WEL-DIG! Ik heb het dan vooral over het gouden uur aan het einde van de dag, want heel vroeg opstaan is niet helemaal mijn ding 😉 Maar voor iedereen die nog overtuigd moet worden waarom je een fotoshoot moet boeken tijdens het gouden uurtje: hier komt-ie!

Het gouden uurtje is de periode vlak na zonsopkomst en voor zonsondergang. De zon staat laag aan de horizon. Ondanks dat het als een uurtje benoemd wordt, is het amper een uurtje en duurt het echte gouden uur vaak korter.

En nu: waarom je tijdens dit uurtje een fotoshoot moet doen:

Het licht is magisch!
Omdat de zon laag aan de horizon staat én niet zo krachtig is als overdag, hebben we geen last van felle zonnestralen. Het licht is juist zacht en ontzettend flatterend. Alles is simpelweg beter in balans en het wordt mooi belicht. 

Even helemaal samen zen
Ik ga altijd voor het gouden uur aan het eind van de dag. De periode voor zonsondergang dus. Maar voor welk gouden uurtje je ook kiest: vaak – zeker in de zomer – waan je je in een vrijwel lege wereld wanneer je tijdens dit uurtje fotografeert. Bijvoorbeeld een fotoshoot op het strand: de meeste mensen zijn al naar huis wanneer je tijdens de zonsondergang fotografeert. Ook het gouden uurtje in de ochtend is voor het leeuwendeel van de mensen te vroeg om te aanschouwen. Het geeft je daarom echt even rust op een prachtige plek, met prachtig licht. Tijdens een gouden uur fotoshoot laat ik jullie bewust even met je ogen dicht staan en genieten van elkaar voor je de drukte weer induikt. 

Het kleurenpallet
Overdag is de zon fel, heel fel. De lucht is, op een dag zonder wolken, strak blauw en dat was het wel. Tijdens het gouden uurtje is zorgt de zon voor de meest prachtige kleuren. Het is zo mooi hoe enkel de natuur hier voor kan zorgen. Nogmaals: magisch! Roze, oranje, rood, blauw ze komen allemaal langs in één lucht. Net een schilderij waar ik dan een foto van mag maken. 

Een super blije fotograaf
Tja, ook een reden: je maakt mij er ontzettend blij mee! Ik sta te springen wanneer ik tijdens het gouden uur mag fotograferen. 

Dus, sta jij net zo te springen als ik? Neem snel contact op en we gaan samen de mooiste foto’s maken!